בעולם הישן, ידענו בדיוק איך נראה ראיון עבודה: מתלבשים בבגדים ייצוגיים, מגיעים רעננים, קו"ח ביד וחיוך על הפנים. אבל בימינו? ראיון העבודה יכול להתקיים גם מבלי שתצאו מהבית. העידן הדיגיטלי הפך את הראיונות המקוונים למשהו מקובל למדי ותקופת הקורונה שדרגה אותם לנורמה נהוגה. אך למרות שגם הראיון הפרונטלי וגם הראיון המקוון נקראים "ראיון עבודה", ההבדלים ביניהם עשויים להיות תהומיים.
קודם כל נתחיל במה שדומה: בשני המקרים חשוב להכין את עצמנו היטב ולהכיר ואת העבודה הצפויה לעומק. רצוי לחקור קצת לגבי החברה אליה ומתמיינים ולגבי אופי התפקיד עליו נדבר בראיון. אחרי הכל, גם אם מדובר בתפקיד שכבר מוכר לנו מניסיון העבר, חשוב להבין את הדרישות ותנאי העבודה של החברה עצמה. תכנון מוקפד בשלב הזה מאפשר לנו להביא לידי ביטוי בראיון את הניסיון והיכולות שלנו ולהדגיש כידצ הם מתאימים לדרישות של המשרה, בין אם מדובר בראיון מקוון או בראיון פרונטלי.
אך בשונה מראיון מקוון, הלבוש וההיכרות עם המיקום בו ייערך הראיון הם משניים, כיוון שההיערכות מראש היא טכנית בעיקרה. בראש ובראשונה, יש לוודא כי התשתיות שלנו לראיון מקוון מוכנה: לוודא שיש לנו חיבור אינטרנט יציב וטוב, מיקרופון ומצלמה ברמה איכותיים ופעילים, כך שנוכל להעביר את מי שאנחנו בצורה אפקטיבית ובלי תקלות טכניות. חשוב לוודא באיזו מערכת ייערך הראיון (למשל Zoom, Teams, Google Meet או כל אפשרות אחרת) ולוודא שמערכת זו כבר מותקנת על המחשב. מומלץ גם להיכנס אליה מראש כחצי שעה לפני הריאיון, לוודא שאין למערכת צורך להוריד עדכונים.
לבסוף, חשוב להיערך נכון לסביבה הוירטואלית: להתרגל לראות את עצמנו במצלמה, לוודא שהרקע שלנו תקין ולא מסיח את הדעת, להשתדל לשמור על קשר עין עם המסך – פעולה שעשויה להיות מורכבת מכפי שהיא נשמעת – ולא להסתכל על עצמנו בלבד. ניתן לבצע תרגול של הנושא עם חברים או משפחה, שכן ככל שהסביבה מוכרת יותר והנושא מתורגל יותר, כך קל לנו יותר לבצע וליישם אותו.