לפעמים הדרך הטובה ביותר ללמוד על חיפוש עבודה בעידן הדיגיטלי של ימינו, היא לראות איך הוא מתנהל בפועל. כזה הוא המקרה שלפנינו, מפיו של מחפש עבודה שהגיע להתייעצות אצלנו ב"מעברים בעמק".
ספר לנו, איך הכל התחיל?
"בראשיתה של שנת 2023 פוטרתי ממקום העבודה שלי, לאחר שעבדתי בו למעלה מ-20 שנה. באופן טבעי, הרגשתי לחוץ ומבולבל מהשינוי המפתיע. בנוסף, לאחר כל כך הרבה שנים באותו מקום, היה חסר לי ידע מהותי הנוגע לחיפוש עבודה בשוק העבודה הנוכחי".
אז איך הגעת לתכנית של חיבורים בעמקים?
"קיבלתי המלצה מאחד החברים שלי על מעברים בעמק", הוא ממשיך, "נכנסתי לאתר האינטרנט שלהם ובאמת הרישום דרך האינטרנט היה ברור וקל, ותיאמתי פגישה במהירות, ללא מאמץ ניכר. במהלך הפגישה שלנו שם, עשו לי קצת סדר בשיטות השונות לחיפוש עבודה: על מה לתת דגש ואיפה שמים את הפוקוס".
"אחר כך קבעתי פגישה נוספת, ובה ממש הכינו אותי לראיון עבודה. ההכנה היתה מאד מדוקדקת ובדיעבד גם מדויקת: הריאיון התנהל כמו שציפתה הרכזת של 'מעברים בעמק', וחלק מהשאלות שנשאלו בו היו ממש אותן שאלות שעברנו עליהן גם בפגישה. במהלך המפגשים דיברנו על כמה נטוורקינג וחיבורים אישיים הם מקור חשוב למציאת עבודה בשוק העבודה של ימינו."
ואיך יישמת את זה בפועל?
"לקחתי לתשומת ליבי את הדברים שעליהם דיברנו בפגישה ושוחחתי עם עובד ותיק ובכיר בתחום שלי. מהשיחה איתו התברר לי שיש משרה פתוחה בחברה בה הוא עובד ומשם הדברים התגלגלו:הוא עשה לי את החיבור הנדרש למשרה ולאחר תהליך מיון התקבלתי אליה. שבוע לאחר מכן קבלתי הצעת עבודה עם תנאי שכר משודרגים ביחס למקום העבודה הקודם".
מה לדעתך אחרים יכולים ללמוד מהנסיון שלך?
"במקרה שלי המשרה בכלל לא פורסמה באתר הדרושים של החברה או באתרים נוספים, ואני חושב שזה נכון כלפי משרות רבות, כך שללא השיחה עם אותו עובד כנראה שכלל לא הייתי שומע עליה. אי אפשר להמעיט בימינו בחשיבות של יצירה ושימוש ברשת קשרים. סביר להניח שלכולנו יש קשרים פוטנציאליים סביבנו שאנחנו אפילו לא מודעים אליהם ולא מטפחים אותם".