מיומנה של מנהלת משאבי אנוש

האם תחום ניהול משאבי אנוש מתאים לכל אחד ואחת?

שתפו את הכתבה:

בשנים האחרונות חלה עלייה הדרגתית ביוקרה של תפקיד ניהול משאבי אנוש. אחרי הכל, מדובר בתפקיד מרכזי שמבוסס על יכולות ניהוליות וחברתיות מתוך הבנה עמוקה של האנשים בארגון. זהו תחום שדורש ראש גדול, מידה לא מבוטלת של מנהיגות, ויכולת לנהל תהליכים מורכבים כגון גיוס, השארה, פיתוח והכשרה של עובדים.

נוסף על כך, התפקיד הזה נקשר לא פעם לתחומי ההייטק, כשהעבודה בו לעיתים טומנת בחובה שילוב ייחודי של אתגר מקצועי, משכורת נאה ותחושת סיפוק עמוקה. אך האם התפקיד מתאים לכולם?

"לא כל הנוצץ זהב", מספרת לנו מנהלת משאבי אנוש בחברת הייטק.

"במסגרת תפקידי כמנהלת משאבי אנוש בהייטק, אני מקבלת לא מעט פניות מנשים שרוצות מאוד לעשות הסבה לתחום של משאבי אנוש בהייטק, כאשר כיום הן נמצאות בעולמות החברתיים ובתחום משיקים. נשים שעוסקות בתחום כמו עבודה סוציאלית או תפקידים במגוון תחומי מדעי החברה. הן מעוניינות בהסבה לתחום זה מתוך ההבנה שבמשאבי אנוש עובדים עם אנשים ויש קווים מקבילים לתחום העיסוק הנוכחי".

"מצד שני", היא מוסיפה, "לאחר שיחה איתי הן לאט לאט מבינות את המשמעויות של עבודה בתחום זה, על אחת כמה וכמה בעולמות ההייטק: עבודה במשך שעות רבות ומשונות (למשל בעבודה מול אנשים הגרים בחו"ל ושיש להתסנכרן מולם בשעות הלילה המאוחרות שלנו), הצורך בשליטה גבוהה בשפה האנגלית וכן, גם הדרישה להבין את העולם העסקי, גם אם זה לא נושא שמוגדר ישירות במסגרת התפקיד. אחרי שיחה כזו, רבות מהפונות מבינות שזו לא בדיוק המשרה שהן שיערו לעצמן, על אף השכר המתגמל".

אולי יעניין אותך גם:

איך להפוך את קורות החיים שלך לכרטיס הביקור המושלם

האם קורות חיים יכולים להיות כרטיס ביקור אידיאלי? כך תערכו אותם באופן מקצועי, בהתאם למשרה המבוקשת.

הכה את המומחה: חשיבות המומחיות במקום העבודה

למה חשוב למתג את עצמכם בעבודה כמומחים בתחום מסוים? 'מנטור לרגע' משתף בטיפ חשוב.